Friday, November 16, 2012

CHEEZZY WEDGES SEMUDAH 1 2 3

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia.

Anak2 kak ni memang penggemar cheese. Apa saja yang berkaitan dgn cheese.., memang febret dorang lah. Salah satu kegemaran dorang ialah cheezzy wedges. Ni kalau beli takat 5 kotak kat KFC..., manalah cukup tuk 5 orang anak mami ni. Tu blom kira mami & daddy dorang lagi. Mami & daddy ni pun kaki cheezzy wedges jugak. Ahaks!

So, mami wat la sendiri kat rumah. Kebetulan mami dorang ni kan penjual cheezzy powder jugak... promosi lagiiiii...


Hehehehe... nampak sedapkan. Senang je nak wat ni.

~ STEP 1 ~
Goreng kentang wedges.

Nak goreng yang dah ready pun boleh atau kalau rajin potong 8 sebiji kentang tanpa buang kulit.. (cucilah bersih2 ya). Pas tuh golek2 dlm telur pas tu kat tepung kentucky (ader banyak jenama kat pasaran kan.. Adabi, Nazri, Nona.. pilih je mana suke). Pas golek   terus goreng. Jadiklah macam ni


~ STEP 2 ~
Sediakan mayonis & cheezzy powder

Mami gune & jual yang ni.. heheheh promot sket..

Bancuh je chezzy powder ni ngan air panas. Kemudian kacau sebati. Tu je... mayonis... beli yang dah siap... pun ader banyak brand kat pasaran. Pilih je mana2 suke.

~ STEP 3 ~
Hidangkan.




Mudah sangat. Bahan2 beli sekali tapi dapat buat banyak kali. Jimat sket. Kalau anak2 nak makan time2 tengah bulan pun tak pe.... tak le meroyan mami dorang ni korek bank nak makan KFC. Heheheeh.... bole ke gitu.... tak kisahlah... janji anak2 bahagia. 


6 comments:

JaSSNaNi said...

sedap ni.. nak kena beli test cheezy powder tu.. nanti kot2 jumpa lagi org yg jual kat pasar tani shah alam, leh beli terus.. x tahan tengok melimpah cheese atas kentang tu..

Hidayati Mohamed said...

Memang sedap ni JaSSNaNi. Yang kak punya ni Hasya Cheese Powder. Memag rasa dia setanding ngn rasa Cheezzy kat atas wedges KFC tu.

Suggestion: Incase tak jumpe orang yg jual pat pasar tani Shah Alam tu.. le order kat mami @ http://cutetoe.blogspot.com/

Penghantaran dibuat direct dari Selangor.

s h a said...

Saya tibe2 lapar tengok gamba kt entry. Sedapnye kak. Sy sangat suka cheesy wedges. nyum2.

Hidayati Mohamed said...

Hehehehe S h a.

kay shafiQ said...

Ini makanan feveret ni. Nyam2

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...